Tradició vs Modernitat

 TRADICIÓ VS MODERNITAT

 A aquest blog presentaré la meua opinió en la diversitat de temes que s'hi van a tractar al llarg del curs i tractaré de fer-ho amb un respecte front a totes les opinions i pensaments que hi sorgisquen. 

 Al llarg de la història l'esport és relaciona principalment amb objectes i simbologies bèl·liques, com podem apreciar en la seua cúspide a l'Antiga Roma amb els grans anfiteatres on els gladiadors lluitaven entre ells per sobreviure o a l'Edat Mitjana amb les justes o tornejos on es premiava la victòria amb fama, poder i diners. També hi podem veure amb altra gran civilització com l'Antiga Grècia on l'esport està més relacionat amb la salut física i moral dels individus, precisament on es van crear els Jocs Olímpics.

 Si parlem del canvi de l'esport en la seua finalitat cal parlar a partir del segle XX on amb l'aparició dels mitjans de comunicació, primerament la ràdio, desprès la televisió i per últim l'aparició de Internet. Més enllà de la realització dels mateixos esports, el que es va canviar és el seguiment de les institucions dels esports, on aquests mitjans de comunicació han aconseguit crear un sentiment dins de les persones cap als diferents participants o equips tant de la seua localitat, nació o simplement per la idiosincràsia dels mateixos.

Amb aquest gran canvi es pot reconèixer els esports més populars com a fenomen de masses, la qual cosa amb el seguiment dels mateixos esports han obert la posibilitat de convertir-se en un treball on els i les deportistes poden viure amb allò que paguen per fer cada esport. 

 En referència amb aquest canvi, encara que jo sóc jove i no vaig viure els valors dels esports del segle anterior, pense que el fanatisme dins dels esports és una cosa molt negativa en quasi tots els àmbits, ja que el que es crea és ira i molts conflictes posant com a excusa els diferents esports, com es poden veure a les diferents batalles campals que es poden veure, per desgràcia entre els radicals de algunes aficions, generalment dins del futbol. En referència als deportistes i a les deportistes pense que també en una gran part d'ells i elles, amb la conversió del esport, el qual és totalment una activitat d'oci, s'ha vist transformada a un àmbit laboral, per tant, alguns i algunes deportistes perden les ganes i la passió per el seu esport ja que ho veuen com una obligació. 

Per últim, la gran popularitat dels esports ha transformat als clubs en empreses, per tant un negoci on les grans fortunes del món tan sols tenen com objectiu augmentar el seu patrimoni, sense tindre en compte a les persones que donen suport, a la seua història i al seua sentiment. 

 Sobre els esports que m'agradaria tractar quan siga mestre, voldria donar als meus i les meues alumnes gran diversitat dels mateixos, on puguen veure allò que més disfruten fent amb la finalitat última de que amen l'esport, començant per la pilota, bàdminton, rugby, esgrima, etc. Tractariem d'eixir dels esports que ja han jugat o conèixen i pot ser no els agrade, i per això ja estan condicionats i condicionades a que no els agrada fer esport. El meu objectiu és fer comprendre al meu alumnat a la infinita varietat que envolta al esport, i que sempre va a trobar un esport amb el qual puga gaudir.

Comentarios

  1. Aquesta entrada está molt completa, ja que podem observar l'evolució de l'esport des dels nostres avantpassats i veure la situació de avuí en dia. Personalment enfocaria aquesta reflexió des de la pilota valenciana i els jocs tradicionals que cada vegada estan perdent-se més, però també m'ha semblat atractiva aquesta exposició que ha fet Jose. A més, el llenguatge utilitzat és atractiu i correcte, i ens aporta positivitat, ja que ell pretén mostrar als seus alumnes gran quantitat de jocs i esports.
    Li pose un 9.

    ResponderEliminar
  2. Igual que mi compañera, considero que tu entrada es muy completa. Relacionas tu reflexión con un pasado muy lejano. Por lo tanto, queda muy atractiva. Además, las imágenes te ayudan a trasladarte a aquel tiempo.
    Mi nota es un 9.

    ResponderEliminar
  3. Hola Jose Luis. Esta entrada me parece que está muy bien elaborada, el análisis de la finalidad del deporte a lo largo de la historia y según diferentes culturas es original y da fundamento a las reflexiones sobre el deporte y la actualidad que desarrollas posteriormente. Por todo esto mi nota es 10.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Esgrima

Colpbol i Datchball