Experiència al trinquet

 

EXPERIÈNCIA AL TRINQUET

Dins d'aquesta nova entrada del meu blog parlaré sobre els meus sentiments i pensaments davant la nova experiència com va ser la pràctica de l'esport central de l'assignatura, la pilota valenciana, a les instal·lacions del trinquet a la Universitat Politècnica de València. 

Aquesta pràctica va ocòrrer dins d'un dia molt plutjós a la província de València, on la gran part dels integrants de la classe no pogueren acudir a la universitat. Tot i això una decena de companys i companyes varem romandre a l'aula a la espera de la pràctica de pilota valenciana a unes intal·lacions perfectes per practicar l'esport rei de la nostra terra. Quan arribarem al mateix trinquet, va ser la primera volta que jo entrava a un, em va aclaparar. 

La primera qüestió que em va venir al cap va ser la manera de passar la pilota de vaqueta des d'una part a l'altra del mateix trinquet. En el referent a la formació del trinquet va ser una gran sorpresa molt gran al veure la gran complexitat del edifici, ja que pensava que trobariem un trinquet molt senzill amb dos parets i una xicoteta escala per la pràctica d'algunes modalitats de la pilota com escala i corda, així va ser la meua sorpresa quan al entrar s'adonarem de la gran complexitat arquitectònica de les instal·lacions amb tot luxe de detalls com les escales de diferents altures, galeries, el dau, llotja, etc. 



Amb el començament de la pràctica esportiva, ens vam repartir en diferents grups, on per afinitat i de forma totalment inintencionada, les xiques es van posar en un grup i els xics en altre. Dins dels mateixos grups de cinc persones, vam fer diferents activitats, primerament separats en un xicotet frontó amb una partida 1 vs 1 i altre frontó de tres persones. 

Quan varem acabar les primeres activitats per grups, começarem a fer una partida de 5 vs 5 d'escala i corda. Com a opinió personal dins de la mateixa partida d'escala i corda, va ser genial i la vaig gaudir com feia molt de temps que no gaudia amb la pràctica d'un esport, tant és així que a la següent setmana vaig anar a vore en directe una partida de pilota valenciana d'un molt bon amic i la meua diversió no va ser menor. Gràcies a aquesta assignatura i a aquesta pràctica he descobert un nou esport el qual gaudeixo i de la qual no canviaria res ni variaria cap activitat, per mi va ser de 10 tant en el àmbit personal com pràctic.

Com a anècdota que em porto de la pràctica va ser la meua primera ferida de la meua vida, la qual vaig ferir bé, pareix una simple tècnica del joc, però en el sentiment personal em va fer molta il·lusió.




 

 

 

Comentarios

  1. Jose ens explica amb un llenguatge atractiu i molt proper les seues sensacions en la sessió al trinquet de la UPV. Encara que va ser un dia plujós i complicat demostra que ho va donar tot i va ser una molt bona experiència. També ens descriu una mica el funcionament de la sessió i els diferents jocs que van realitzar. La foto publicada verifica que van formar un bon equip!
    Li pose un 9.

    ResponderEliminar
  2. Hola Jose Luis. Tu experiencia en el trinquet se asemeja en gran medida a la que viví yo. Has desarrollado muy bien los diferentes juegos que llevasteis a cabo, de manera que alguien que no haya ido se puede hacer una idea muy aproximada de lo que experimentamos allí. Por todo esto mi nota es un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Esgrima

Tradició vs Modernitat

Colpbol i Datchball