Currículum EF

CURRÍCULUM E.F.

En aquesta entrada parlaré de forma crítica i reflexiva sobre l'actual currículum d'educació física a partir dels fonaments teòrics que m'han ensenyat i la meua experiència tant com a alumne com en el paper del docent. 

Dins del currículum d'educació física  podem trobar sis grans blocs, on els primers cinc es centren principalment en l'activitat motriu. Són els següents:

BLOQUE 1: Acciones motrices individuales. 

BLOQUE 2: Acciones motrices de oposición.

BLOQUE 3: Acciones motrices de cooperación y cooperación-oposición.

BLOQUE 4: Acciones motrices en el medio natural.

BLOQUE 5: Acciones motrices con intenciones artísticas o expresivas.

Mentre que al sisè bloc parla de la transversalitat de l'educació física respecte a les altres assignatures de l'educació Primària. I és el següent:

BLOQUE 6: Gestión de la vida activa y valores.

A més per ajudar a gestionar aquests blocs podem trobar els indicadors d'èxit i els criteris d'avaluació, els quals serien factors molt recomanables d'afegir al currículum ja que serien de gran ajuda per als docents a l'hora d'orientar la seua capacitat d'intervenció. 

A partir del text "Análisis crítico de la propuesta del currículum básico de la LOMCE para la asignatura de Educación Física." dividiré el meu comentari en tres grans blocs com són les capacitats físiques del alumnat, les conductes motrius i els estàndards d'aprenentatge utilitzats per fer un comentari crític en l'únic objectiu de millorar i evolucionar.

Capacitats físiques de l'alumnat: Primerament comentaré la gran virtut que seria fomentar l'automomia dels alumnes i les alumnes per conèixer les seues característiques i les seues capacitats d'evolució, ja que a l'educació es tracten a la gran majoria d'alumnes amb les mateixes pautes i al mateix temps, tot i que no tots els alumnes i les alumnes tenen la mateixa facilitat o habilitat per aprendre significativament un concepte. Per això propose una flexibilitat a l'hora d'avaluar al alumnat ja que cada alumne és un món el qual si el comparem amb altres al moment de puntuar o descriure podem afectar de forma molt negativa al individu.

Conductes motrius: Com a especialistes de la matèria d'educació física, tenim l'obligació, més enllà de generar unes aptituds físiques dins de les activitats que tractem al llarg de l'educació, cal generar en els alumnes i les alumnes unes actituts cap a la vida sana, el benestar i l'activitat física regular, per evitar un dels grans problemes del més menuts en l'actualitat, com són la obesitat i el sedentarisme. Per arribar a aquest objectiu hem de fer valer una gran diversitat d'activitats i esports a les nostres aules, ja que amb una escassa movilitat de conceptes pot ser si s'aconsegueix incitar a l'esport a uns, però a aquells que no els agrade, serà un rebuig constant.

Estàndars d'aprenentatge: Per finalitzar es podem trobar a molts centres la incapacitat d'innovació a les aules d'educació física, per la gran quantita de conceptes que el currículum obliga a tractar, alguns d'ells poc pràctics, els quals obliguen al docent i als alumnes un treball excessiu amb poc premi. Tot i això confie en la labor docent per en els anys futurs tindre la capacitat de implantar en les seues classes allò que siga millor seguint el context que es troben, i buscant una evolució en l'educació pròpia de la societat en la qual vivim, ja que ens trobem en un desenvolupament social constant, per tant, l'educació no pot romandre quieta.

Comentarios

  1. En aquesta entrada Jose Luís realitza una reflexió crítica sobre el currículum de l'Educació primària, i la seua opinió sobre aquest em sembla molt interessant. Ací podem trobar informació útil sobre les capacitats físiques de l'alumnat, les conductes motrius i els estàndards d'aprenentatge. A més a més, es basa en el text "Análisis crítico de la propuesta del currículum básico de la LOMCE para la asignatura de Educación Física", la qual cosa li dona veracitat al seu comentari. La redacció és clara i està estructurada.
    Li pose un 9.

    ResponderEliminar
  2. Me ha gustado mucho tu reflexión. Considero que que la información que expones puede resutar muy útil a la hora de aplicarla.
    Mi nota para esta entrada es un 9.

    ResponderEliminar
  3. Hola José Luis. En esta entrada has demostrado un alto conocimiento del currículum, como también una elevada capacidad crítica. El análisis realizado es interesante y revelador. La entrada está muy bien estructurada para que se puedan comprender los diferentes aspectos que has tratado. Por todo esto mi nota es 10.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Esgrima

Tradició vs Modernitat

Colpbol i Datchball